Yani yeni bir iş kurmak mı, kurulan bir işi devralmak mı yoksa var olan bir işe yeni bir yaklaşım getirmek mi daha doğru olur?
Başarılı bir iş fikrine ulaşabilmek bireysel beceriler ve çaba göstermekle ilgili. Bunun başında da iyi bir piyasa sezgisi geliyor. Eğer bu sezginiz güçlü değilse alacağınız her karar uzun vade de sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Gözlem yeteneğinizin güçlü olması işte bu noktada önemli. İlişkilerinizde anlatan değil dinleyen tarafta olmanız, gözlemlerinizi zaman içerisinde derinleştirmeniz ve çok iyi not tutmanız gerekiyor. Bunlar neticesinde piyasadaki trendleri, oluşumları ve hatta olası gelişmeleri, fırsatları algılama yeteneğiniz artacak ve böylelikle doğru iş fikrine ulaşmanız kolaylaşacak.
Fakat yine de iyi bir iş fikrine sahip olmak girişimin başarısında yeterli değil. İşte burada birtakım teknik unsurlar karşımıza çıkıyor. İyi bir fizibilite ve iş planınına ihtiyacımız var. Sonuç olarak bunlar gerçekleştiğinde şöyle bir noktaya gelebiliriz. Bilinen bir işi yapmak ya da bunu farklı bir şekilde tasarlamak, franchise almak ya da bir işyerini devralmak, tüm bu seçeneklerin hepsi ayrı ayrı düşünülmeli ve o anki ekonomik konjonktür, ülkenin gittiği nokta, siyasi yapılanma, teknolojik gelişmeler, rekabet şartları hangisine elverişliyse o iş şekli tercih edilmeli. Ama benim şahsi inancım bilinen bir işe girişilmesi halinde bile ona çok yenilikçi özellikler katabiliyorsak başarı yakalanıyor.
Rekabetin böylesine yüksek olduğu bir ortamda yapacağımız iş ne olursa olsun yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşarak ve özgün bir model üreterek farklılık yaratmamız gerekiyor.
Tags: Bayilik veren anaokulları, anaokulu franchise fiyatları, anaokulu franchise, kreş bayilik, franchise kreş, bayilik anaokulu, kreş kuruluşu, kreş nasıl kurulur, anaokulu kuruluşu, anaokulu franchising